Pakej Pelancongan Ke Jogjakarta – Solo – Borobudur 5 Hari 4 Malam


Hari 1 : KUALA LUMPUR – YOGYAKARTA – BOROBODUR
 Setibanya di Lapangan Terbang Antarabangsa Adisucipto Yogyakarta, peserta akan disambut oleh wakil kami dan akan singgah di Malioboro street dan Beringharjo Market untuk membeli belah kraftangan yang mana terkenal dengan pelbagai barangan dan kraftangan. Makan tengah hari di local restaurant. Tiba di Borobodur, check in hotel Manohara dan aktiviti bebas. Peserta bebas untuk masuk dan melawat candi. Makan malam di local restaurant dan pulang ke hotel. Aktiviti bebas.

Hari 2 : BOROBUDUR SUNRISE – DIENG PLATEU TOUR

Pada awal pagi, peserta dibawa untuk menikmati pemandangan matahari terbit di candi BOROBODUR. Setelah sarapan pagi di hotel, berangkat ke Wonosobo untuk melawat Dataran tinggi Dieng (DIENG PLATEU), yang mana terdapat beberapa candi Hindu yang tertua di Jawa dan terletak 50 kaki dari lantai gunung berapi. Selepas itu, singgah sebentar untuk melihat keindahan pergunungan Dataran Tinggi DIENG  iaitu 2000 kaki dari paras laut. Melawat Sindoro-Sumbing Valley. dapat melihat pemandangan sawah padi dan suasana kampung dan juga pasar tradisonal. Di sini juga dapat melihat pemandangan gunung, terdapat candi ARJUNA yang dibina sekitar 800 tahun dahulu, tasik yang berwarna warni atau TELAGA WARNA dan juga menikmati bunyi kawah gunung berapi yang masih aktif di SIKIDANG CRATER dan LAKE PENGILON(MIRROR LAKE). Pulang ke Yogyakarta dan makan malam di local restaurant.

Hari 3 : YOGYAKARTA TOUR

Selepas sarapan pagi di hotel, kemudian melawat “Kraton” – istana Sultan Yogyakarta, nama rasmi “Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat”, tanda keagungan seni bina Jawa. Sambung lawatan ke istana air TAMAN SARI, membeli belah Batik dan Perak buatan tangan. Meneruskan lawatan ke Bantul Regency
dan mengunjungi KASONGAN Village yang mana pusat menghasilkan pelbagai produk tembikar. Melawat MANDING VILLAGE iaitu pusat penghasilan barangan kulit seperti dompet, kasut. Makan tengah hari di local restaurant. Selepas itu, meneruskan lawatan ke Legenda Pantai Parangtritis. Makan malam di local restaurant. Aktiviti bebas.

Hari 4 : SOLO TOUR

Selepas sarapan pagi di hotel, berangkat ke Solo dan melawat MANGKUNEGARAN Palace, singgah sebentar di TRIWINDU flea market, dan pasar tradisional PGS/PASAR KLEWER. Makan tengah hari di local restaurant. Pulang ke Yogyakarta dan melawat factory outlet seperti Donatello shoes and bag, Karita muslim boutique. Makan malam di Local Restaurant.

Hari 5 : YOGYAKARTA – KUALA LUMPUR

Selepas sarapan pagi, check out hotel dan berangkat ke lapangan terbang untuk pulang ke Kuala Lumpur. Acara selesai
Nota:           
·  Harga boleh berubah tanpa notis terlebih dahulu.
·  Airfare boleh berubah mengikut jadual fare airlines.
·  itenerary boleh berubah sekiranya berlaku perkara yang tidak diduga
·  Semua kategori hotel yang diberikan di atas adalah pada standard tempatan
·  Bilik akan disediakan seperti termaktub.
·  Kami amat menyarankan anda untuk membeli Insurans Peralanan

Harga Pakej:
 • Penginapan 4 Malam di Hotel yang dipilih.
 • Pengangkutan yang berhawa dingin
 • Tour Driver yang boleh berbahasa Inggeris / berbahasa Melayu
 • Kos pendaftaran masuk & Tour seperti dalam program

Harga tidak termasuk:
 • Air Ticket
 • Makan tengah hari & makan malam (Halal Food) sebagaimana dinyatakan di dalam Program. Cukai Lapangan Terbang (Yogyakarta / Solo – Kuala Lumpur)
 • Tipping untuk Guide & Driver (Sangat disarankan)
 • Insurans Perjalanan (Sangat disarankan)
 • Kos peribadi di hotel (Mini bar, perkhidmatan bilik, laundry, telefon dll)
 • Extra bagasi (kg tambahan)
 •  
 •  
  MORE INFO :
  KERETA SEWA YOGYAKARTA
  email : 
  yogyatrips@gmail.com
  Phone/WhatsApp :
  +6281 2156 1972